Portal do Governo Brasileiro
BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






Acesso ao texto completo restrito à biblioteca da Embrapa Caprinos e Ovinos. Para informações adicionais entre em contato com cnpc.biblioteca@embrapa.br.
Registro Completo
Biblioteca(s):  Embrapa Caprinos e Ovinos.
Data corrente:  08/06/2009
Data da última atualização:  05/07/2023
Tipo da produção científica:  Nota Técnica/Nota Científica
Autoria:  QUEIROGA, R. de C. R. E.; FERNANDES, M. F.; MEDEIROS, A. N.; COSTA, R. G.; OLIVEIRA, C. J. B.; BOMFIM, M. A. D.; GUERRA, I. C. D.
Afiliação:  Rita de Cássia Ramos do Egyto Queiroga, UFPB; Marcelo Ferreira Fernandes, Pós-graduando UFPB/UFC/UPRPE; Ariosvaldo Nunes de Medeiros, UFPB; Roberto Germano Costa, UFPB; C. J. B. Oliveira, UFPB; MARCO AURELIO DELMONDES BOMFIM, CNPC; I. C. D. Guerra, UFPB.
Título:  Physicochemical and sensory effects of cotton seed and sunflower oil supplementation on Moxotó goat milk.
Ano de publicação:  2009
Fonte/Imprenta:  Small Ruminant Research, v. 82, n. 1, p. 58-61, 2009.
DOI:  10.1016/j.smallrumers.2009.01.003
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  Abstract: The effects of two levels of cotton seed and Sunflower oil supplemented to the concentrate fed to Moxoto milking goats on the physicochemical and sensory characteristics of milk were studied. Treatments consisted of a control group without oil (control), 3% cotton seed oil added to the dry matter, 5% cotton seed oil, 3% sunflower oil and 5% sunflower oil. The supplementation with both vegetable oils increased (P<0.05) the fat content and dry matter of milk. However, such increase was higher (P<0.05) in milk from goats supplemented with cotton seed oil compared to sunflower oil. Lactose contents were higher (P<0.05) in milk from goats receiving oil-supplemented diets. Considering the sensory analysis, the treatment with cotton oil 5% led to stronger (P<0.05) sensory attributes of odour and goatish odour in milk, leading to less acceptability of the milk. In conclusion, the addition of vegetable oil, in particular from cotton seed, to the diet of crossbred goats increased the fat content and strengthened the goatish flavour of milk. (C) 2009 Elsevier B.V. All rights reserved.
Palavras-Chave:  Aceitabilidade; Característica físico-química; Diets; Fat supplementation; Flavour; Raça Moxotó; Suplementação alimentar.
Thesagro:  Análise organoléptica; Cabra Leiteira; Caprino; Girassol; Nutrição Animal; Óleo Vegetal; Propriedade físico-química.
Thesaurus Nal:  Brazil; Dairy goats; Diet; Fatty acids; Goat milk; Ruminant nutrition; Vegetable oil.
Categoria do assunto:  L Ciência Animal e Produtos de Origem Animal
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Caprinos e Ovinos (CNPC)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CNPC21970 - 1UPCAP - DDSP 03656SP 03656
Voltar






Acesso ao texto completo restrito à biblioteca da Embrapa Soja. Para informações adicionais entre em contato com valeria.cardoso@embrapa.br.

Registro Completo

Biblioteca(s):  Embrapa Soja.
Data corrente:  07/10/2004
Data da última atualização:  23/09/2005
Autoria:  MENNA, P.; HUNGRIA, M.
Título:  Genetic diversity analysis of rhizobia isolated from different leguminous species based on the ribosomal 16S gene.
Ano de publicação:  2004
Fonte/Imprenta:  In: LATIN-AMERICAN CONFERENCE ON RHIZOBIOLOGY, 22.; BRAZILIAN CONFERENCE ON BIOLOGICAL NITROGEN FIXATION, 1., 2004, Miguel Pereira. Programme and Abstracts. Seropédica: Embrapa Agrobiologia, 2004.
Páginas:  p. 141.
Idioma:  Inglês
Notas:  Editado por Veronica Massena Reis, Marta Bahia.
Thesagro:  Bactéria; Fixação de Nitrogênio; Leguminosa.
Categoria do assunto:  --
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Soja (CNPSO)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CNPSO24420 - 1UPCPL - --579.334L357l
CNPSO25572 - 1UPCPL - --RF 579.334L357l
Fechar
Expressão de busca inválida. Verifique!!!
 
 

Embrapa
Todos os direitos reservados, conforme Lei n° 9.610
Política de Privacidade
Área Restrita

Embrapa Agricultura Digital
Av. André Tosello, 209 - Barão Geraldo
Caixa Postal 6041- 13083-886 - Campinas, SP
SAC: https://www.embrapa.br/fale-conosco

Valid HTML 4.01 Transitional